3Mózes

2. fejezet

Ételáldozatok törvénye

1 Mikor valaki ételáldozatot akar áldozni az Úrnak, lisztlángból áldozzék, és öntsön arra olajat, és tömjént is tegyen arra!

2 És vigye azt az Áron fiaihoz, a papokhoz, és vegyen ki abból egy tele marokkal annak lisztlángjából és olajából az egész tömjénével együtt, és füstölögtesse el a pap az oltáron annak emlékeztető részéül! Ez a tűzáldozat kedves illatú az Úrnak.

3 Ami pedig megmarad az ételáldozatból, Ároné és az ő fiaié legyen, szentséges áldozat ez az Úrnak tűzáldozatai között.

4 Hogyha pedig ételáldozatot kemencében sültből akar áldozni valaki lisztlángból, olajjal elegyített kovásztalan lepényei vagy olajjal megkent kovásztalan pogácsái legyenek!

5 Ha pedig a te áldozatod serpenyőben sült ételáldozat, olajjal elegyített kovásztalan lisztlángból legyen!

6 Darabold azt el, és önts reá olajat! Ételáldozat ez.

7 Ha pedig a te ételáldozatod rostélyon sült, lisztlángból olajjal készíttessék!

8 És vidd el az ételáldozatot, ami ezekből készült, az Úrnak, és azt a papnak bemutatván, az vigye azt el az oltárhoz!

9 És vegyen a pap az ételáldozatból emlékeztető részt, és füstölögtesse el az oltáron! Tűzáldozat ez, kedves illatú az Úrnak.

10 Ami pedig megmarad az ételáldozatból, Ároné és az ő fiaié legyen! Szentséges áldozat ez az Úrnak tűzáldozatai között. 3Móz 6,16-18

11 Semmi ételáldozat, amit az Úrnak áldoztok, kovásszal ne készüljön, mert kovászból és mézből semmit se füstölögtethettek az Úrnak a tűzáldozatok között!

12 Zsenge áldozatul felvihetitek azokat az Úrnak, de az oltárra nem juthatnak fel kedves illatul. 3Móz 23,17

13 Minden te ételáldozatodat pedig sózd meg sóval, és a te ételáldozatodból soha el ne maradjon a te Istened szövetségének sója, minden te áldozatodhoz sót adj!

14 Ha zsengékből való ételáldozatot áldozol az Úrnak, tűznél pergelt kalászból és zsenge gabonadarából áldozzad a te zsengéidnek áldozatát!

15 Adj hozzá olajat, és tégy reá tömjént; ételáldozat ez.

16 A pap pedig füstölögtesse el annak emlékeztető részét a darából és olajból az egész tömjénnel együtt! Tűzáldozat ez az Úrnak.

...

Betűméret


Olvasási beállítások

Keresés a Bibliában